Beste Worstmakerij Zuid-Holland, Zeeland en Utrecht

Vianen, 23 januari 2023

Tijdens de jaarbijeenkomst van Het Worstmakersgilde op 23 januari jl. is Slagerij Mourik, Krimpen a/d IJssel gekroond tot ‘Beste worstmakerij Zuid Holland, Zeeland en Utrecht’. Vele collega’s en vakgenoten waren hierbij aanwezig.

Vakman

Zoals het een vakman betaamt, geeft Mourik de exacte receptuur van zijn topproducten niet prijs! Wel benadrukt hij dat men in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Zo is de worstmakerij ingericht volgens alle moderne eisen op het gebied van voedselveiligheid. Verder verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

Het Worstmakersgilde en Uw slager

Net als bijna 150 collega-slagers is Mourik aangesloten bij Het Worstmakersgilde/ Uw slager. De rode draad door de formule is authentiek vakmanschap. Heel regelmatig nemen de ondernemers op regionaal niveau een kijkje in elkaars worstmakerij. Zo blijft men continu up-to-date met nieuwe recepturen en bereidingswijzen. Het resultaat ziet u in de toonbank: een groots assortiment smaakvolle vleeswaren, worst, traiteur en vleesspecialiteiten.

Onafhankelijke keuring

Het afgelopen jaar is Mourik diverse keren onverwachts gekeurd. Diverse producten – zowel vleeswaren, worst als ook traiteurartikelen zijn door een vakjury beoordeeld op o.a. geur, smaak en versheid. Bovendien zijn deze producten microbiologisch gekeurd. Goed om te weten is dat het Worstmakersgilde niet alleen staat voor smaakvolle, maar ook voor veilige en gezonde vleesproducten.

Prijsuitreiking “Beste Worstmakerij Zuid-Holland” in 2016