Herkomst van ons vlees

Al sinds de oprichting streven wij naar eerlijke en natuurlijke producten, zonder gebruik van groeibevorderaars, geen preventief antibiotica gebruik en goede leefomstandigheden. Met dit doel voor ogen hebben wij een select aantal toeleveranciers die hetzelfde nastreven en zich hebben aangesloten bij een gecontroleerde keten of regelmatig een onafhankelijke controle ondergaan.

Rundvlees

Ons rundvlees is afkomstig van de zogenaamde Belgische Blauwe, een goed bevleesd runderras dat nog daadwerkelijk in ideale omstandigheden opgroeit: sappige weides en alle ruimte. In de wijde omgeving van Leersum zijn een aantal boerderijen gevestigd waar de dieren optimaal worden verzorgd en van het vroege voorjaar tot het eind van de herfst buiten lopen. De jonge kalfjes worden door hun moeder gezoogd. Gedurende de wintermaanden krijgen ze alle ruimte in de stallen waar ze elke dag een zorgvuldig samengesteld ruwvoermenu eten. De slacht gebeurt in Leersum zelf zodat het stressvolle vervoer tot een minimum wordt beperkt. Kortom: een biologisch topproduct en mals van riblap tot biefstuk!

Varkensvlees

Ons varkensvlees is afkomstig van boeren aangesloten bij “Keten Duurzaam Varkensvlees”. Wij verwijzen je graag naar de gelijknamige website voor alle open informatie.

Kip: Gildehoen

Al onze kip producten zijn afkomstig van Gildehoen, een kleinschalig Hollands concept dat naadloos aansluit op onze filosofie. Echte Hollandse kip, vol van smaak, 30% langer leven in ruime stallen, geen groeibevorderaars, antibioticavrij, ambachtelijk verwerkt.

Kalfsvlees

Ons kalfsvlees: een smaakvol product van Hollandse bodem. Hoofdpunten zijn onder andere de onafhankelijke controles en TNO onderzoek. In ons assortiment onder meer kalfshaas, kalfskotelet, kalfsentrecote, kalfsoester, kalfsschnitzel, kalfsfricandeau, kalfsgehakt, kalfslever en kalfspoulet. Lees meer op www.skv.info.

Lamsvlees

Ook kan je bij ons terecht voor vers Hollands lamsvlees, waaronder lamsbout, lamskotelet, lams-rack, lamshaasjes en lamsgehakt.

Wild & gevogelte

Kalkoen en alle mogelijke soorten wild en gevogelte zijn seizoenafhankelijk en veelal op bestelling.