Historie

De oprichter van de zaak, Cees Mourik, begon in 1916 op 19 jarige leeftijd voor zichzelf. Beneden in een dijkhuis van zijn broer aan het Boveneind begon hij kleinschalig met de verkoop van zelf geslachte varkens maar al spoedig kwam daar rundvlees op bestelling bij. Na het eerste opstartjaar werd hij opgeroepen voor militaire dienst, gelukkig konden een broer en neef gedurende die tijd de honneurs waarnemen.

C.A. Mourik met kleinzoon Jan jr en zoon Jan sr – 1969
C.A. Mourik met zoon Jan voor het nieuw opgebouwde woon/winkelpand IJsseldijk 80 te Krimpen aan den IJssel – 1937

Bij terugkomst werden meteen de officiële wegen bewandeld. De slachtvergunning werd toegekend en de klantenkring nam gestaag toe. Dit leidde in 1922 tot aankoop van IJsseldijk 80 ( nu nr. 54), een dubbel woonhuis met aan de ene kant een café en de andere helft een schoenmakerij. Het geheel werd verbouwd tot woonhuis met winkel en beneden een slachterij, zouterij en rookkast.

C.A. Mourik met kleinzoon Jan jr. en zoon Jan sr.

In 1944 komt de tweede generatie in de zaak. Zoon Jan gaat op 13 jarige leeftijd aan de slag en maakt zich het vak eigen door hard te werken en door een uitstekende leermeester: vader Cees Na het behalen van zijn vakdiploma’s in Utrecht werd de zaak in 1957 samen met zijn vrouw Anna overgenomen. Tot eind jaren ’60 werd aan de IJsseldijk zaken gedaan, het was de tijd van bestellingen opnemen en uitbrengen maar de moderne tijd van komende winkelcentra deed zijn intrede zodat er grote stappen genomen moesten worden.

C.A. Mourik met zoon Jan in de slagerij IJsseldijk 80 – 1947

1971: Een moderne slagerij in winkelstrip Stad en Landschap, volop bedrijvigheid in een gloednieuwe woonwijk en ook nog slachten aan de IJsseldijk, kortom drukke tijden.

Nieuwe slagerij in winkelcentrum De Korf – 1974

1974: De bouw van winkelcentrum de Korf in Boveneind. De belofte aan zichzelf dat als er ooit gebouwd zou gaan worden zo dicht bij de oude slagerij maakt Jan waar: een tweede zaak werd geopend. Eerst met diverse winkelchefs maar al gauw komt de derde generatie om de hoek kijken: Zoon Jan leert na schooltijd het vak en ontdekt op deze manier waar zijn hart ligt: De Slagerij!

Jan jr. 13 jaar – 1978

Samen met zijn vrouw Cora runnen ze tot op de dag van vandaag de slagerij in Arcade de Korf. De volgende grote uitdaging staat inmiddels voor de deur: de totale vernieuwing van het winkelcentrum. Inmiddels zijn de eerste gesprekken met architect en aannemers gevoerd om voorjaar 2020 de winkel om te toveren in een toekomstbestendige slagerij waarin onze producten nog mooier kunnen worden getoond. U begrijpt dat de slogan ”Topkwaliteit sinds 1916” niet zomaar uit de lucht is komen vallen.

Os aan het spit, braderie in De Korf ter ere van Krimpen 750 jaar – 1977